V Prešove deložovali nájomníčku z malometrážneho mestského bytu

30.05.2005 Celý región

O strechu nad hlavou prišla 27. mája Prešovčanka Zdenka Z. Na základe právoplatného a vykonateľného rozsudku Okresného súdu v Prešove ju deložovali v jej nep...
O strechu nad hlavou prišla 27. mája Prešovčanka Zdenka Z. Na základe právoplatného a vykonateľného rozsudku Okresného súdu v Prešove ju deložovali v jej neprítomnosti z malometrážneho bytu na ulici arm. gen. L. Svobodu 26.

Pri úkone asistovali notár, policajti. Majetok nájomníčky odviezli do skladu a ak sa po pol roku oň neprihlási, poputuje na smetisko. Zdenka Z. nemá ani právny nárok na zabezpečenie bytovej náhrady a nemá ani možnosť odvolať sa proti súdnemu rozhodnutiu. To nadobudlo platnosť 3. júna 2004.
O vypratanie bytu požiadal ešte v priebehu roka 2002 správca bytových priestorov Spravbyt, a. s. , Prešov, keďže žene uplynul nájomný pomer k bytu koncom januára 2002. Vlastník bytu - mesto Prešov - nájomný pomer nepredå žilo.
Podľa vyjadrenia vedúcej príslušného odboru Mestského úradu v Prešove Anny Hrustičovej Zdenka Z. dostala nájomný byt na jeden rok. Pred tým sa protiprávne nasťahovala do garsoniéry, v ktorej umrela jej nájomníčka. Aj počas užívania nového bytu boli s ňou problémy, dokonca sa doň nasťahoval brat menovanej s manželkou a dieťaťom.
Dlh Zdenky Z. na nájomnom a službách činil bezmála 65 tisíc Sk, k tomu penále vyše 123 tisíc Sk.
Mesto Prešov v súčasnosti eviduje dlhy bytových nájomcov vo výške 27 miliónov Sk.
Prvé takéto deložácie na základe uznesení súdu sa v Prešove uskutočnili v roku 2004.
(jj)
 

Vyberte región